Prajitura din albusuri

de Miha in Prajituri, 28 Mar 2012 | 6290 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g albus
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 150 g dulce de leche
  • 150 g mascarpone
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura din albusuri:

Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare. Se adauga jumatate din cantitatea de zahara si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Aromam cu esenta de vanilie, dupa gust.

Separat amestecam faina cu praful de copt, nuca de cocos si restul de zahar, apoi o incorporam in spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula, cu miscari de sus in jos.

Turnam compozitia in 6 forme de silicon pentru briose, ce ramane punem intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor. Se face proba cu scobitoarea.

Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Topping:

Mixam mascarponele cu dulce de leche, apoi turnam peste prajitura bine racita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri, cu visine